Technische specificaties

Richtlijnen voor aanleveren

Inhoudsopgave:

  • Bestandstype
  • Schaal & scherpte
  • Afloop en snijtekens
  • Kleurruimte
  • Richtlijnen voor het ontwerpen van enveloppen

Bestandstype

Aanlevering heeft bij voorkeur (certified) PDF bestanden. In overleg open formaten zoals Indesign, Photoshop en Illustrator.

Schaal & scherpte

Bestanden altijd 1:1 opmaken, de resolutie van fotografische afbeeldingen geven bij 300 dpi een gegarandeerde scherpe afdruk. Bij afdrukken groter dan A3 zoals spandoeken en groot formaat poster kan al vanaf 150 dpi gewerkt worden.

Afloop en snijtekens

Afloop: Maak bestanden op met 2 mm afloop rondom. Een ontwerp dient 2 mm aan alle kanten groter aangeleverd te worden dan het uiteindelijke schoon gesneden formaat. De achtergrond van uw ontwerp moet in deze 2 mm doorlopen zodat er geen witte randen op het uiteindelijke schoon gesneden resultaat zichtbaar zijn. Als u geen rekening houd met afloop binnen een bestand, kunnen wij niet garanderen dat uw order netjes wordt gesneden.

Afstand tot rand: Voor een net resultaat raden wij aan om teksten en belangrijke beelden ruim (minimaal 5 mm) van de rand te plaatsen.

Kleurruimte

Full colour drukwerk altijd in CMYK, nooit in RGB, bij het aanleveren van drukwerk in RGB kunnen er zichtbare kleurverschillen onstaan wanneer wij dit zelf moeten omzetten. Bij drukwerk in PMS (Pantone) dient de ontwerper het juiste PMS kleurnummer in het bestand te gebruiken. Tip: Als u eerder in PMS heeft laten drukken ontvangen wij graag exemplaren hiervan. Allprint kan de kleur op basis van dit voorbeeld de kleur benaderen.

Richtlijnen voor ontwerpen van enveloppen

TNT heeft een document opgesteld met richtlijnen voor het ontwerpen van een envelop, voor uw gemak staat het ook op onze server, deze kunt u bekijken door op de volgende link te klikken.

computer