Groots in specialistische bedrukkingen

Op maat gesneden: rubberen onderzetters in bijzondere vorm

Rubber snijden in unieke vormen

Het materiaal rubber laten snijden? In een vorm die past bij het bedrijf van jouw klant? Met onze cases inspireren we graag grafische professionals en specialisten. Voor specialist in fitnessvloeren, sprinttracks en complete fitness inrichtingen, Monk Sports, sneden wij SBR rubber in een bijzondere vorm: een kettlebell.

Het snijden van rubber

Waar harde kunststoffen uitermate goed te frezen zijn laat rubber zich prima snijden. SBR rubber is het meest bekende en gebruikte rubber. In deze case maakten wij gebruik van 6 millimeter dik SBR Rubber granulaat met een blauwe vlok. Het zwarte rubber bestaat uit gerecyclede trekkerbanden. Voor het snijden en bewerken van dit soort dikke en taaie materialen beschikken we over een houder met een oscillerend mes. Het mes is hier relatief lang en maakt een zagende beweging in het materiaal. Daardoor zijn we in staat om verschillende soorten rubber strak en relatief snel te bewerken.

Verken de mogelijkheden van rubber snijden

Er zijn veel verschillende soorten rubber en toepassingen. Houd er rekening mee dat jouw ontwerp niet te kleine vormen heeft. Omdat het materiaal poreus is kan het vacuümbed van onze snijtafel kleine vormen minder goed vasthouden waardoor objecten los gaan tijdens het snijden. Heb je ook een uitdaging of een idee als het gaat om het snijden van een rubbersoort? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar het beste resultaat voor jouw project.

 

Toegepaste diensten