Groots in specialistische bedrukkingen

Over ons

de gezichten achter Allprint

Op zoek naar de magie van mooie dingen

Mooie dingen maken, dat willen we.

Exact volgens de specificatie van de opdrachtgever, waarbij het de sport is om hun wensen te overtreffen. Functionele dingen, maar zeker ook exclusief design.

‘We’ dat zijn broer en zus, Martin van der Bij en Margriet Bijlstra. We zijn groot geworden met de geur van drukinkt en de geluiden van de offsetpers.

In 2014 namen wij het bedrijf over. We verhuisden van de binnenstad naar het industrieterrein Hogedijken. Anno nu werken wij met de nieuwste machines, alles digitaal en in zowel hout, metaal, kunststof, zelfklevende folies en natuurlijk papier en karton.

Allprint: Martin van der Bij en Margriet Bijlstra

Allround printwerk doen we nog steeds.

Zoals posters, flyers en bouwtekeningen printen, verenigingsboekjes drukken, vouwen en zelfs gepersonaliseerd verzenden.

Maar gelukkig voor ons is daar een heel scala aan opties bijgekomen.

Zo koppelen we zelf de software van de klant aan onze machines. Zodat we niet alleen tien pasjes kunnen bedrukken, maar op elk pasje variabele data met specifieke klantgegevens. Of een watermerk van transparante inkt die je vooral voelt. We kunnen frezen, snijden en printen. Digitaal werken is bij ons al bijna een decennia de norm.

Voor de ene klant is dat die software, waarmee ze zelf onze machines opdracht geven om een bepaald aantal prints te draaien.

Voor de andere klant is dat de prototype verpakking waarmee zij die ene hele grote order binnenhalen. En vaak genoeg heerst er complete euforie als blijkt dat wij iets kunnen maken zoals de ontwerper oorspronkelijk bedacht had, maar wat vervolgens onmogelijk leek.


Waar het vroeger ging om grote series, gaat het tegenwoordig om toegevoegde waarde.

Daarbij stuurt Margriet altijd de productie.

Ik, Martin, doe de verkoop en het programmeren. Maar eigenlijk zijn we samen altijd op zoek naar de magie van mooie dingen.

Maatwerk, dus. Waarbij het soms niet eens duidelijk is in welke richting we het moeten zoeken. We zoeken graag uit wat werkbaar is, en wat het gaat kosten. Twijfel? Altijd bellen! Dan ben je sowieso alweer een stap verder en een boel wijzer.

Foam snijden en voorzien van een dubbel-laags kleef folie