Groots in specialistische bedrukkingen

Hout frezen

Hout frezen

Het frezen van het materiaal hout geeft met hulp van onze digitale freesmachine zéér nauwkeurige en gedetailleerde resultaten. Ook wij staan nog wel eens versteld van de sublieme afwerkingen en mogelijkheden.

Het frezen van het materiaal hout geeft met hulp van onze digitale freesmachine zéér nauwkeurige en gedetailleerde resultaten. Ook wij staan nog wel eens versteld van de sublieme afwerkingen en mogelijkheden. Die laten we je liever zien dan dat we erover vertellen. Daarom tref je hier een verzameling aan van cases waarbij dit zichtbaar is geworden. Dat geeft jouw als (grafische) professional inspiratie.

Haarfijne prints op hout met precisie afgewerkt

Met onze flatbed printer produceren we haarfijne houten prints. Deze machine heeft een oppervlak van een kingsize bed. Dat betekent dat we hout op groot formaat printen en afwerken. Dat geldt voor bijna elke houtsoort tot een dikte van vijf centimeter. Laat je inspireren door onze mogelijkheden als het gaat om het printen op hout, het laten frezen van hout of wanneer het hout dun genoeg is, het snijden van hout. Deze laatste mogelijkheid raden we aan wanneer er erg veel detail gewenst is.

CNC hout frezen, de mogelijkheden

CNC hout frezen

Het bewerken van hout met behulp van onze CNC freesmachine doen we al heel wat jaren. De techniek staat bekend als CNC hout frezen. Het snijgereedschap, de freesbitjes, zijn er van 2 tot en met 6 millimeter. We frezen tot maximaal 50 millimete diep. Informeer eens naar de mogelijkheden voor jouw project.

V-groef frezen

Bij deze techniek freest onze machine een v-vormige groef in het oppervlak van het hout, waardoor er een scherpe rand ontstaat.

Dit kan worden toegepast bij het maken van sierlijsten of om de print een extra dimensie mee te geven. Onze machines zorgen voor precisie, snelheid én een subliem resultaat.

Het frezen van een v-groef kan in verschillende dieptes: van een subtiele groef tot redelijk diep. Informeer naar de mogelijkheden.

V-groef vrezen; de mogelijkheden
Ronde hoeken frezen

Ronde hoeken frezen

De randen van het hout kunnen rond gefreesd worden met een speciale freesbit die een ronde radius heeft. Jij bepaalt de gewenste radius en de hoek, wij doen de rest. Zo is het mogelijk jouw project te voorzien van een subtiele afronding of juist een duidelijk ronde hoek. Het resultaat is een kwalitatief ogend eindproduct.