Groots in specialistische bedrukkingen

Afloop creëren in uw bestanden

Wil je dat we jouw bestelling randloos printen? Dan kan je jouw bestand aanleveren met afloop (ook wel bleed genoemd). Afloop is een extra rand om je ontwerp, waardoor we jouw printwerk mooi kunnen ‘schoonsnijden’. Hoe je de bleed instelt in InDesign, lees je hier.

Afloop instellingen InDesign

Open InDesign en maak een nieuw document aan (Ctrl + N / cmd + n). Kies het gewenste formaat in millimeters (bijvoorbeeld A4 formaat). In de rechterkolom stel de bleed in op tenminste 2 mm rondom.

Zorg nu dat je jouw bestand tot aan de rand van je bleed ontwerpt (hier dus tot aan de rode lijn).

Sla vervolgens je document op als PDF inclusief bleed/afloop en eventueel snijtekens. Ga naar ‘File’, klik op ‘Adobe PDF Presets’ en kies voor ‘PDF/X-1a;2001’. Vul een bestandsnaam in en kies een map op je computer waar je jouw bestand wilt opslaan. Klik op ‘Opslaan’. Vervolgens kies je in de linkerkolom voor ‘Marks and Bleeds’ en vink ‘Use Document Bleed Settings’ aan. Eventueel kan je ook ‘Crop marks’ aanvinken als je jouw bestand met snijtekens wilt opslaan. We raden het af om snijtekens toe te voegen als je een bestand aanlevert zonder bleed. Klik op ‘Export’ en je bestand is opgeslagen als PDF inclusief bleed/afloop en snijtekens.