Groots in specialistische bedrukkingen

De verschillende soorten hout die wij printen

Als specialistische drukkerij leveren wij maatwerk pur sang en gaan we voor perfectie. Dat geldt ook voor het printen op hout. Hier lees je meer over de meest populaire houtsoorten die we printen. Wij hebben triplex op voorraad liggen, andere houtsoorten kunnen besteld worden.

  1. Triplex (ook wel populierenhout)
   Deze houtsoort bestaat uit verschillende houtfineerlagen. Hierdoor krijgen de zijkanten van jouw print een natuurlijk uiterlijk. Wanneer je kiest voor deze houtsoort ontvang je een print hout zonder naden. Wij printen dan op één grote houten plaat.
   Printen op hout: triplex
  2. Vurenhout
   Een print op vurenhout geeft elke keer een bijzondere uitstraling. Hout is een natuurproduct en bevat noesten. Wanneer dit niet wenselijk is raden wij een andere houtsoort aan.
   Printen op vurenhout voorbeeld
  3. Steigerhout
   Ook bij dit materiaal zitten er nerven en noesten in het oppervlak. Dit zorgt voor een stoere en natuurlijke uitstraling en geeft de print een ruig uiterlijk. Geef bij je opdracht aan of de planken horizontaal of verticaal gearrangeerd moeten worden.
   Voorbeeld: printen op steigerhout
  4. Larikshout
   Deze houtsoort bevat in tegenstelling tot de bovenste twee vrijwel geen noesten en nerven. Het hout is glad en heeft vrijwel geen structuur. Hierdoor worden details in de print erg goed zichtbaar waardoor jouw prints erg strak worden. Het materiaal, ook wel Ayous hout, is een witachtige houtsoort, waardoor er pure kleuren ontstaan. Het droogt eenvoudig en buigt niet snel. Je hebt dus geen last van scheuren. Tevens zie je weinig nerven en daarom is deze soort het meest nette hout om te printen.
   Materiaalsoort larikshout printen

Printen jullie ook?

“Gaan we testen!” Dat is ons standaard antwoord. Zoek je een andere houtsoort die je graag wil printen? Wij zien in elke aanvraag een uitdaging en gaan graag met jou op zoek naar de juiste oplossing. Neem contact met ons op: