Groots in specialistische bedrukkingen

De verschillende soorten hout die wij printen

Als specialistische drukkerij leveren wij maatwerk pur sang en gaan we voor perfectie. Dat geldt ook voor het printen op hout. Hier lees je meer over de meest populaire houtsoorten die we printen. Wij hebben triplex op voorraad liggen, andere houtsoorten kunnen besteld worden.

  1. Multiplex of Triplexhoutplaten
   Kenmerkend voor multiplex & triplex platen is in ieder geval het lichte gewicht, de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Het zijn plaatvormige composietmaterialen die opgebouwd zijn uit een oneven aantal houtfineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd worden. Door de gekruiste lagen zijn de platen in sommige richtingen zelfs sterker dan bijvoorbeeld massief hout. Oorspronkelijk werd de benaming “triplex” alleen gebruikt voor platen met 3 lagen en “multiplex” voor de platen met 5 of meer lagen. Tegenwoordig worden de benamingen vaak door elkaar gebruikt. Voor jouw project kan je multiplex & triplex in Okoumé, berken, grenen en populieren laten bedrukken.
   Printen op hout: triplex
  2. Vurenhout
   Een print op vurenhout geeft elke keer een bijzondere uitstraling. Hout is een natuurproduct en bevat noesten. Wanneer dit niet wenselijk is raden wij een andere houtsoort aan.
   Printen op vurenhout voorbeeld
  3. Larikshout
   Deze houtsoort bevat in tegenstelling tot de bovenste twee vrijwel geen noesten en nerven. Het hout is glad en heeft vrijwel geen structuur. Hierdoor worden details in de print erg goed zichtbaar waardoor jouw prints erg strak worden. Het materiaal, ook wel Ayous hout, is een witachtige houtsoort, waardoor er pure kleuren ontstaan. Het droogt eenvoudig en buigt niet snel. Je hebt dus geen last van scheuren. Tevens zie je weinig nerven en daarom is deze soort het meest nette hout om te printen.
   Materiaalsoort larikshout printen

Printen jullie ook?

“Gaan we testen!” Dat is ons standaard antwoord. Zoek je een andere houtsoort die je graag wil printen? Wij zien in elke aanvraag een uitdaging en gaan graag met jou op zoek naar de juiste oplossing. Neem contact met ons op: