Groots in specialistische bedrukkingen

Rubber op maat snijden

Rubber op maat snijden

Specialist in rubber op maat snijden. Nauwkeurig CNC gesneden rubber onderdelen in lage en grote oplages.

Op zoek naar op maat gesneden rubber halffabricaten of rubber onderdelen? Onze CNC snijtafel is voorzien van een speciaal bewegend snijmes zodat wij zeer precies en maatvast rubber kunnen snijden.

Verschillende rubbersoorten die met deze bewerkingsmethode zeer goed te bewerken zijn:

Rubber snijden

SBR Rubber

SBR rubber is de meest voorkomende soort rubber. Het materiaal heeft goede mechanische eigenschappen en is erg slijtvast. Het wordt veel gebruikt als isolatie, afdichting en om schokken en trillingen te absorberen. Ook komt het materiaal voor in autobanden, veren en lagers.

NBR Rubber

NBR rubber is erg goed bestand tegen langdurig contact met olie. Daardoor wordt het veel gebruikt in garages, werkplaatsen en bij de constructie van olieplatformen. Ook heeft het rubber goede mechanische eigenschappen, waardoor het gebruikt wordt voor afdichtingen in de industrie.

NBR Rubber

Silicone rubber

Silicone rubber kan gebruikt worden bij veel verschillende temperaturen, van heel koud tot aan extreme hitte. Het heeft een lange levensduur en het is hypoallergeen. De toepassingen zijn erg breed, van o.a. de farmaceutische sector tot aan de voedselindustrie en als siliconen afdichting bij contact met drinkwater.

EPDM Rubber

EPDM rubber heeft een lange levensduur en een goede bestendigheid tegen UV-straling, ozon en andere weersinvloeden. Hierdoor wordt het veelal buiten toegepast, bijvoorbeeld in de wegenbouw. Daarnaast wordt het toegepast als oplegrubber, afdichtingsrubber en als schokabsorptie.

Viton Rubber

Viton plaatrubber is een zeer hoogwaardig fluorhoudend rubber en is goed bestand tegen vele chemicaliën en de meeste geconcentreerde zuren en logen. Het materiaal kan worden toegepast bij verhoogde temperaturen, zelfs tot +200°C. Viton® is ook bekend onder de namen FPM en FKM heeft superieure eigenschappen ten opzichte van andere rubber kwaliteiten, zeker daar waar het duurzaamheid en chemische resistentie betreft.

Neopreen Rubber

Neopreen rubber combineert eigenschappen uit bijvoorbeeld EPDM en NBR rubber. Zo heeft het goede UV- en ozonbestendigheid, maar ook een goede oliebestendigheid. Hierdoor wordt het veel gebruikt bij toepassingen in de scheepvaart en offshore, maar bijvoorbeeld ook in duikpakken.

Granulaatrubber

Granulaatrubber wordt gemaakt van gerecycled SBR rubber uit granulaatkorrels. Het heeft zeer goede geluiddempende en isolerende eigenschappen. Het wordt onder andere gebruikt als (onder)vloer, als isolatie, in transport als ladingzekering, voor tegeldragers en als oplegrubber.