Groots in specialistische bedrukkingen

Het bedrukken van bamboehout geeft uniek geprinte skateboard decks

Geprint bamboehout geeft uniek geprinte skateboards

Printen op bamboehout geeft een zeer fraai effect. Dat zie je direct bij deze case waarbij wij bamboehout printen en snijden met als resultaat een fraai skateboard deck.

Uitdagingen in print gaan we dagelijks aan! Dat geldt ook voor deze case waarbij wij bamboehout printen en snijden om uiteindelijk als fraai skateboard deck te dienen. Producent van professionele en duurzame skateboards Timber Boards waardeert goede kunst en daarom zijn al hun skateboards voorzien van unieke graphics. Als specialistische drukkerij bieden wij graag daar onze helpende hand.

Geprint bamboehout wat gezien mag worden

Unieke graphics kunnen we beschrijven maar de foto’s zeggen in dit geval meer. De graphics van veelzijdig kunstenaar Lance Schmale (SyLance) zijn geprint op onze UV vlakbed printer. Zijn werk is een eclectische mix van verschillende stijlen en technieken, geïnspireerd door culturen over de hele wereld. Zijn prints hebben een warme, organische en handgeschilderde uitstraling, die vreugde en vrede weerspiegelt.

Printen op bamboehout geeft fraai effect

Printen op bamboehout geeft een zeer fraai effect. De eigenschappen van het hout zijn terug te vinden in de afdruk. Ook is dit zelf te bepalen door het aanpassen van het dekwit. Het is zelfs mogelijk om op bepaalde delen van het bamboehout wel of juist niet de houtnerf door de bedrukking te laten verschijnen. Informeer naar de mogelijkheden.

Unieke skateboards die lang meegaan

Duurzaamheid door een lange levensduur is waar Timber Boards voor gaat. Dat betekent dat de boards lang mee en langer sterk blijven. Elke kromming is zo gemaakt dat slijtage minimaal is, maar de vorm toch zo functioneel mogelijk is. Er is gezamenlijk intensief getest wat het effect op de inkt is wanneer het bamboehout doorbuigt. Timber boards werkt elk board af met een matte epoxylaag waardoor de print nog beter tot zijn recht komt.


Links: het huidige skateboard. Rechts het verbeterde resultaat; geprint bamboehout afgewerkt met een matte epoxylaag.

 

Wij staan open uitdagingen in print

Ben jij een grafische professional, een industrieel bedrijf en heb jij ook een uitdaging in print? Een vraag over het printen van een speciale houtsoort? Wij gaan de uitdaging graag met jou aan. Informeer naar onze mogelijkheden.

Toegepaste diensten