Groots in specialistische bedrukkingen

Grootste grafische partituur aller tijden op rol geprint

Grootste grafische partituur aller tijden op rol geprint

Op 18 juni 2022 werd in Utrecht een nieuw wereldrecord gevestigd: 400 meter grafische partituur werd uitgerold in de vorm van een lang lint. (Een grafisch partituur geeft het muziekverloop weer met plaatjes en andere tekens.) De start was bij het stadskantoor bij Utrecht Centraal, via Hoog Catharijne, over het plein, de trappen en de straat door richting bij TivoliVredenburg.

In opdracht van Dutch Composers Now verzorgden wij 15 enorme rollen van 30 meter geprint frontlit doek van 510 grams.

Langste grafische partituur tijdens Dag van de componist

In TivoliVredenburg vond zaterdag 18 juni de eerste Dag van de Componist plaats, met als motto Leve de Componist! Een feest met concerten, wereldpremières en meer. Tijdens deze dag gaven componisten, musici, muziekliefhebbers en ensembles door het hele land live-optredens. Dit waren intieme huiskamerconcerten tot grootse muziekevents. De vitaliteit en veelkleurigheid van nieuwe muziek in alle facetten werd op deze dag gevierd.

Jonge componisten maar ook ervaren rotten hebben mee getekend aan de compositie. Dit langste partituur ooit werd uitgevoerd door een kleurrijke stoet kinderen, musici en voorbijgangers onder leiding van Martin Fondse, de componist des vaderlands. NPORadio4 en New Music NOW deden een live reportage die dag. Lees meer informatie over de Dag van de componist.

De print op rol begint bij start muziekstuk

Het uitrollen van het 400 meter lange lint gebeurde eenvoudig en snel; wij hebben eerst het einde van het partituur geprint en vervolgens op de rol geplaatst zodat men bij het uitrollen startte met het begin van het muziekstuk. Een maatwerk handeling die we graag op ons genomen hebben.

 

Lees meer over deze case:

Het meer dan 400 meter lange lint vol muziek wordt gedrukt

Gewoon goed in printwerk

Gewoon goed. Dat zijn we in al het printwerk. Of het nu gaat om meterslange prints op rol tot het grootste formaat XL-posters voor billboards, events of beurzen. Informeer naar onze mogelijkheden en neem contact op.

Toegepaste diensten