Groots in specialistische bedrukkingen

Maatwerk met software

Maatwerk met software

Eén van onze vaste klanten is De Jager RVS, een machinefabriek die met name maatwerk maakt voor de voedingsindustrie. Elk nieuw apparaat leveren ze af bij hun klant, inclusief een RVS machinepaneel met serienummer, specificaties en instructies. Zo’n plaatje is altijd hetzelfde formaat, maar de bedrukking is steeds weer nét wat anders dan de vorige. Vanwege de hygiëne wilde De Jager graag metalen plaatjes, maar dan glad afgewerkt en flink schoonmaakbestendig, want zo’n plaatje moet jaren meegaan.

Het maken was niet zo moeilijk voor ons. Kwestie van inregelen, primer erop, bedrukken en afwerken met een speciale kras vaste sealing.

Maar dit was natuurlijk wél een klusje dat nog heel vaak terug zou komen… maar dan net even anders. Allprint ontwierp een aparte bestelomgeving voor deze klant, met een gebruiksvriendelijk uiterlijk en slechts een paar invulvelden: precies voor die gegevens die per apparaat verschillen. De klant voert de variabele data in en na het opslaan wordt de print-order rechtstreeks in onze workflow ingeschoten. Het printproces wordt voorafgegaan met het aanbrengen van een primer, waarna er een bedrukking plaatsvindt met een witte-, kleur- en clearcoat laag.

Dit soort automatisering doen wij niet alleen voor De Jager, maar voor heel veel klanten met terugkerende orders. Het programmeren doen wij in eigen huis, kost even tijd maar bespaart beide partijen een hoop overleg en kans op fouten in de toekomst.