Groots in specialistische bedrukkingen

Nieuw speelveld voor restauratie van flipperkast

Geprint polycarbonaat als speelveld voor een flipperkast

Dat we altijd op zoek naar een nieuwe printuitdaging is misschien bekend. Deze case past zeker in dit rijtje; het printen en snijden van een nieuw speelveld voor de restauratie van een flipperkast. Het resultaat met meer dan 100 nauwkeurige rondingen mag er dan ook zeker zijn!

Het speelveld van een flipperkast

Het speelveld van een flipperkast of pinnball machine is het schuine oppervlak waarop het spel zich afspeelt. Het is versierd met een thematische illustratie en bevat verschillende elementen die interactie met de bal mogelijk maken, zoals bumpers, slingshots, de flippers, de spinners de verlichting en meer.

De keuze voor geprint polycarbonaat

De keuze voor polycarbonaat was geen toeval. Dit materiaal staat bekend om zijn enorme slagvastheid, wat betekent dat het bestand is tegen flinke klappen of intensief gebruik. Het materiaal is veel taaier dan plexiglas en breekt praktisch niet. Dit is natuurlijk een belangrijke eigenschap voor een flipperkast die intensief gebruikt wordt.

Met een dikte van 0,75 mm bood het transparante glas van de plaat een prima balans tussen stevigheid en flexibiliteit. Hoewel dit materiaal niet UV-bestendig is, is het in de beschermde omgeving van een speelhal of woonkamer de beste keuze. De blootstelling aan direct zonlicht is hier minimaal. Meer weten over de keuze voor plexiglas, polycarbonaat of een ander soort kunststof? Lees meer over het printen op plexiglas.

Met meer dan 100 nauwkeurige gaten

Het precisiewerk dat we hier mochten leveren toont onze uitdaging in print. Op het speelveld van de flipperkast zijn meer dan 100 perfect ronde gaten terug te vinden. Elk gat moest nauwkeurig op de juiste plaats worden geplaatst, zodat de lichtjes, sensoren, en mechanische onderdelen van de pinball machine naadloos zouden aansluiten. Dit vroeg om een uitmuntende precisie en aandacht voor detail. Daar houden we ons graag mee bezig.

Laat je printuitdaging op kunststof snijden of frezen

We snijden het materiaal wanneer er sprake is van dunner polycarbonaat. Dit doen we met een scherpe snijplotter of een laser voor meer complexe vormen en patronen. Lasersnijden biedt jou een zeer nauwkeurige snede en realiseert al je zeer gedetailleerde ontwerpen. We frezen het materiaal wanneer een dikkere plaats polycarbonaat gewenst is of wanneer er zeer nauwkeurige gaten of inkepingen gemaakt moeten worden. CNC-frezen (Computer Numerical Control) is bijzonder geschikt voor complexe of repetitieve taken en kan de honderden gaten met hoge precisie aanbrengen.

Heb jij de volgende printuitdaging op kunststof?

Maandelijks lichten we onze bijzondere cases uit in woord en beeld. Heb jij een project dat een nauwkeurige en specialistische print aanpak vereist net als bij de restauratie van deze flipperkast? Klopt dan bij ons aan of stuur een e-mail. We zetten jouw idee om in tastbare realiteit, hoe complex of uniek het idee ook mag zijn.

Toegepaste diensten