Groots in specialistische bedrukkingen

Oersterk geprint plexiglas biedt mogelijkheden voor auto’s en motoren

Opvallende motorschilden

Als grafische professionals hebben we een enorme passie voor het creëren van visuele communicatie die opvalt. Wat is nu een fraaiere manier om dat te doen door middel van rijdende reclame in de vorm van voertuigbelettering? Maar wat als de standaard manieren en ideeën niet voldoende zijn om tot het gewenste resultaat te komen? Dan denken wij graag mee en helpen we je als professional met precies datgene wat je voor ogen hebt. In plaats van folie realiseerden wij oersterke kunststof borden om deze motoren op te laten vallen.

Wit plexiglas: oersterk en niet doorzichtig

Omdat deze motorschilden bestand moesten zijn tegen een stoot was een materiaal als polystyreen, bekend van de flexibele kentekenplaten, niet voldoende. De wens naar een dikker materiaal wat de kleuren langer vast kon houden leidde tot 5 millimeter dik plexiglas in de kleur wit.
Deze gekleurde plexiglas plaat is 30 keer sterker dan glas én twee keer zo licht. Dankzij de goede UV-bestendige kwaliteiten, is dit materiaal zeer geschikt voor binnengebruik maar ook voor buitengebruik in weer en wind.

Eenvoudig te bewerken en duurzaam

Het materiaal in deze case is een gegoten plexiglas plaat. Hierdoor is het met hulp van onze machines eenvoudig te bewerken door contour te frezen of te voorzien van boorgaten voor een bevestiging. Gekleurd plexiglas is daarom uitermate geschikt voor decoratieve en afwerkingsdoeleinden. Het soort plexiglas wat in deze case gebruikt is bestaat uit 100% gerecycled plexiglas, het is daarom een direct een duurzame keuze.

Kunststof, plexiglas of acrylaat?

Kunststof, plexiglas en acrylaat zijn drie veelgebruikte materialen en namen die wij als grafische professionals vaak voorbij horen komen. Hoewel ze allemaal synthetische polymeren zijn, zijn er belangrijke verschillen tussen deze materialen. Ken jij de verschillen en de mogelijkheden die ze jou als professional bieden? Lees in onze kennisbank over kunststof en de verschillen.

Een kunststof soort op maat laten bedrukken

Ben jij een grafische professional, een industrieel bedrijf en heb jij een uitdaging met kunststof? Een vraag over het bedrukken van kunststof? Wij gaan de uitdaging graag met jou aan. Informeer naar onze mogelijkheden en neem contact op.

Toegepaste diensten