Groots in specialistische bedrukkingen

Kurk frezen

Kurk frezen

Een speciale wens met extra dik kurk (dikker dan 10 mm)? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van het frezen van kurk.

Als specialistische drukkerij bedrukken en snijden we het materiaal kurk tot wel 3 cm dik. Voor extra dik kurk (vanaf 10 millimeter) is snijden niet de beste methode, (geloof ons, we hebben het geprobeerd!) Daarom bieden we naast het snijden van kurk de mogelijkheid aan om het materiaal haarfijn te laten frezen.

Bij het frezen van kurk wordt een speciale techniek gebruikt om dit unieke materiaal nauwkeurig te bewerken. Dit proces maakt het mogelijk om kurk in diverse diktes en vormen te snijden, zodat jij dit kunt gebruiken voor jouw creatieve kurk creaties.

kurk snijden op maat

Volledig doorfrezen van kurk

De meest bekende en voor de hand liggende freesbewerking is het volledig doorfrezen van kurk. Creëer hiermee stevige letters van kurk, bedrijfslogo’s of andere andere creatieve vormen.

Infrezen van kurk

Bij het infrezen van kurk frezen we niet helemaal door, maar tot een bepaalde diepte. Hiermee creëer je een tunnel of holte, een techniek die ook bekend staat als hatch filling of uithollen.

Het leuke hiervan is dat je kurkplaat één geheel blijft, superhandig als je het aan een wand wilt bevestigen. Bij volledig doorfrezen ontvang je van ons losse stukken, dus dan is een mal vaak nodig.

Kurk infrezen

Infrezen van kurk met een V groef

Deze techniek houdt in dat we een V-vormige groef in het kurkmateriaal frezen, wat een elegante en scherpe afwerking geeft aan het product.

Hiermee maak je in jouw kurk creatie een uniek designs of patroon, ideaal voor zowel decoratieve als functionele toepassingen. Deze techniek levert een verfijnd en professioneel resultaat op, perfect voor bijvoorbeeld stijlvolle wandbekleding of op maat gemaakte kurk decoraties.

Kurk afgerond frezen

De randen van jouw creatieve kurk creatie op een gestroomlijnde en elegante manier afronden? Je leest het goed! Wij kunnen zelfs de randen van het materiaal kurk afgerond frezen.

Ga voor een verfijnde uitstraling voor jouw project en kies voor afgeronde randen. Naast het materiaal kurk kunnen we ook een breed scala aan andere materialen afgerond frezen. Informeer naar onze mogelijkheden.

Afgerond kurk frezen
kurk bedrukken met logo

Kurk bedrukken

Ondanks de bekende open structuur van kurk geeft het materiaal alsnog een prachtige uitstraling. Wij printen naast de gebruikelijke full colour inkt ook met witte inkten op het kurk. Lees meer over onze mogelijkheden als het gaat om kurk bedrukken.