Groots in specialistische bedrukkingen

Kurk bedrukken

Kurk bedrukken

Laat het veelzijdige materiaal kurk bedrukken en ga voor een unieke en natuurlijke uitstraling. Bekijk de mogelijkheden.

Bedrukt kurk voor unieke kurk creaties

Kurk is een licht, elastisch materiaal, dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Als specialist in het bedrukken van een zeer groot aantal materialen kunen we stellen: kurk laat zich perfect bedrukken én snijden. Met onze mogelijkheden in print brengen wij jouw creatieve ontwerpen tot leven op dit veelzijdige materiaal. Kurk, bekend om zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, is niet alleen geschikt voor het vastleggen van herinneringen, maar ook voor het verfraaien van interieurs en kantoren. Voorbeelden zijn landkaarten op kurk, contourgesneden kurkwanden op kantoor, onderzetters gemaakt van kurk en zelfs modeaccessoires. Een gedetailleerd logo, een persoonlijke foto of een artistiek ontwerp, kurk zorgt voor een unieke en natuurlijke uitstraling in het creatieve ontwerp. Lees over de mogelijkheden die we bieden met kurk of laat ons direct meedenken.

kurk bedrukken met logo

Logo op kurk drukken

Ondanks de bekende open structuur van kurk geeft dit materiaal alsnog een prachtige uitstraling. Wij printen naast de gebruikelijke full colour inkt ook met witte inkten op het kurk. Wil je echt opvallen met bedrukt kurk, kies dan eens voor witte teksten op kurk. Informeer naar de mogelijkheden.

Witte inkt als tekst of als deklaag

Om kleuren een goede helderheid te geven maken we vaak gebruik van een witte deklaag. Deze deklaag wordt als een witte inkt onder de gekleurde inkt geplaatst.

Je kunt deze witte inkt ook gebruiken in je ontwerp door teksen of logo’s op te maken met een speciale steunkleur!

witte inkt bedrukken op kurk als deklaag
Kurk op rol

Dikte en formaat van het kurk

Bij ons kies je uit kurk van 1 tot en met 35 mm dik. Het formaat van het kurk is ongeveer 1 meter breed met een lengte van ongeveer 2,5 meter.

Houd er rekening mee dat hoe dikker het kurk, hoe stugger het materiaal. Dit zorgt soms bij het uitgesneden resultaat voor een kromming die bij het aanbrengen een sterk hechtende lijm of kit nodig heeft. Deze stugheid is al erg merkbaar vanaf 6 mm dikte. Informeer naar de beste keuze voor jouw project of lees meer over het snijden van kurk.

Kurk contour uitsnijden of frezen

Wij snijden jouw ontwerp haarfijn uit. Je kunt daarbij kiezen uit elke gewenste vorm. Of dit nu rechthoekig is of in contour, alles is mogelijk. We houden van een uitdaging en dagen je uit, informeer naar de opties voor jouw creatieve project. Vanaf 25 mm wordt het kurk gefreest in plaats van gesneden. Laat je verbazen door onze mogelijkheden met ongekende precisie.

kurk snijden op maat
Prikbord van bedrukt kurk

Veelzijdige creatieve kurk toepassingen

Onze mogelijkheden met het bedrukken van kurk zijn ronduit veelzijdig te noemen:

  • Wanddecoraties en kunstwerken
    Kies voor bedrukt kurk als opvallende wanddecoratie of kunst aan de muur. Het natuurlijke patroon voegt een artistieke dimensie toe aan elke ruimte.
  • Functionele kurkproducten
    Wat te denken van prikborden, onderzetters of vloertegels van kurk? Deze producten combineren praktisch nut met esthetische waarde.
  • Geschenken met een persoonlijke touch
    Ideaal als persoonlijk en stijlvolle geschenk. Of het nu gaat om een een zakelijk geschenk of een jubileum, kurk voegt een unieke touch toe.