Groots in specialistische bedrukkingen

Kurk snijden

Kurk snijden

Leef je creatief uit met onze mogelijkheden in op maat gesneden kurk. Lees alle info en de mogelijkheden.

Het snijden van het materiaal kurk

Kurk is een licht, elastisch materiaal, dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Het materiaal kurk laat zich naast bedrukken ook perfect op maat snijden met onze CNC snijtafel. Met een oscillerend mes snijden wij digitaal en zeer precies. Zo leveren wij aan interieur- en standbouwers of reclamebedrijven visueel maatwerk van kurk. Denk bijvoorbeeld aan logo’s of letters uitgesneden in kurk aan de wand in kantoren.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van kurk
Kurk is een hernieuwbare bron die zichzelf regenereert. Dit maakt kurk tot een bijzonder duurzaam materiaal. Door te kiezen voor het materiaal kurk, draag je dus bij aan een groenere toekomst.

Esthetische waarde van kurk in interieurontwerp
Kurk heeft een unieke textuur die zowel warmte als natuurlijke schoonheid geeft. Deze eigenschappen maken kurk een perfecte keuze voor diverse interieurtoepassingen, van modern tot klassiek.

kurk snijden op maat

Kurk op maat snijden

Of het nu gaat om kurkvlakken of muurcirkels van kurk, onderzetters gemaakt van kurk, kurkplaten met afgeronde hoeken of gesneden letters van kurk. Zo’n beetje elk ontwerp is uit kurk te snijden.

Tijdens het snijden zuigen wij het materiaal met een vacuüm vast. Op deze manier kan het niet verschuiven tijdens het snijden. Met een gepaste snelheid gebruiken wij een oscillerend snijmes. Heb je veel detail nodig? Dan gebruiken wij een mes met een scherpe hoek. Zo mogen wij ons onderhand een ware kurk snijspecialist noemen!

Kurk snijden of frezen?

Kurk laat zich perfect snijden tot een dikte van 10 mm. Wil je een dikker kurk materiaal door ons laten snijden? Dan frezen we dit voor je. De dikkere soorten kurk frezen wij met dezelfde optische precisie als het normale snijwerk. Vergeet niet een van de welbekende vector snijbestanden aan te leveren zoals Pdf, Eps, Svg en Dxf. Dan zorgen wij voor een strak ontwerp.

Kurk op rol
kurk bedrukken

Kan kurk ook bedrukt worden?

Het antwoord is ja! Als specialist in speciale bedrukkingen kun je bij Allprint kurk laten bedrukken in full colour met UV inkt voor jou. Het snijden gebeurt uiterst precies met een uitlijn camera. Deze camera meet meerdere registratiepunten in, waardoor het snijwerk tot op tiendes van een millimeter nauwkeurig wordt uitgelijnd met jouw afdruk op het kurk.

Lijmlaag aanbrengen achterzijde kurk

Voor een eenvoudige bevestiging aan de wand, kunnen jouw op maat gesneden kurkontwerpen voorzien worden van een dubbelzijdige kleeflaag. We raden aan deze kleeflaag te gebruiken voor kurk tot een dikte van 3/4 millimeter. Bij dikker materiaal, dat stugger is en minder goed hecht, is het een goed alternatief om high tack kit te gebruiken voor een stevige bevestiging.

Kurk met kleeflaag aan de wand