Groots in specialistische bedrukkingen

Wat voor materiaal is Tyvek ?

Tyvek® lijkt misschien op papier, maar het gedraagt zich allesbehalve als papier.

Tyvek® is een 100% synthetisch materiaal gemaakt van non-woven polyethyleenvezels van hoge dichtheid. Lichtgewicht, duurzaam en ademend maar bestand tegen water, schuring, bacteriële penetratie en slijtage: Tyvek® is een wonderbaarlijk materiaal dat wordt gebruikt om allerlei toepassingen te verbeteren in uiteenlopende industrieën.

Waterafstotend

Wanneer de vezels in Tyvek® worden gesponnen en gebonden onder hoge druk en temperatuur, gedraagt Tyvek® zich als een thermoplastic. Het gaat terug naar een halfvaste staat van hoge dichtheid dat voorkomt dat vloeistoffen het oppervlak kunnen binnendringen.

Ademend

Omdat er geen bindmiddelen worden gebruikt om Tyvek® bij elkaar te houden, blijven er minuscule perforaties aanwezig waardoorheen waterdamp afgevoerd kan worden, maar water en andere vloeistof niet kunnen binnendringen. Daardoor is Tyvek® een goed ademend materiaal.  

Trekkracht

De non-woven vezels van Tyvek® worden willekeurig geplaatst en geperst voor superieure bestendigheid tegen scheuren en doorboren voor langdurig, duurzame bescherming.

Recyclebaarheid 

Tyvek® brengt niet alleen unieke voordelen voor betere prestaties van allerlei toepassingen, het kan ook 100% worden gerecycled. Daardoor kunnen producten die gemaakt zijn van Tyvek® een tweede leven krijgen als parkbank of speeltuintoestel.