Groots in specialistische bedrukkingen

Printen op plexiglas

Printen op plexiglas

Printen op plexiglas en andere kunststof soorten zoals: Acrylaat, Polycarbonaat (PMMA) en Petg!

Plexiglas en Perspex zijn een van de vele merknamen van het materiaal Acrylaat. Het materiaal is een uitstekend alternatief voor traditioneel glas. Mede door het lichte gewicht, de hoge sterkte, de betaalbaarheid en het goed te printen oppervlak creëren wij zonder moeite fraaie naambordjes, reclameborden, bedrukte muurkunst, fotopanelen en meer. Met een gewicht dat slechts de helft is van glas en een 25 keer hogere sterkte, is plexiglas bijna onverwoestbaar. Deze flexibiliteit en stootvastheid maken het materiaal minder gevoelig voor breken dan gewoon glas. Mocht een Plexiglas plaat toch breken, dan scheurt deze in plaats van te versplinteren zoals gewoon glas.

Je kent de merknaam Plexiglas wellicht ook onder de namen Perspex, Nudec, PMMA of Acrylglas.

Het printen op Plexiglas zorgt voor heldere, levendige en scherpe afdrukken. De inkt hecht goed op het oppervlak, wat je terug ziet in rijke en diepe kleuren. Deze inspiratiepagina met cases laat jou als professional zien wat de mogelijkheden zijn als het gaat om het printen op Plexiglas.

Plexiglas op maat laten maken

Met onze geavanceerde technieken van precisie zagen en lasersnijden kunnen we plexiglas vormgeven tot bijna elke gewenste vorm en grootte. Precisie zagen is perfect voor standaardvormen en -maten, waarbij nauwkeurigheid en strakke randen essentieel zijn. Lasersnijden biedt jou een nog hogere mate van detail en complexiteit. Ideaal dus voor ingewikkelde ontwerpen en fijne details. Of het nu gaat om grote industriële componenten of kleine, gedetailleerde kunstwerken.

Toepassingen van Plexiglas

Het printen van dit veelzijdige materiaal geeft een wereld aan mogelijkheid voor bijvoorbeeld reclameborden en signage. Het biedt een glanzende, professionele uitstraling die je zowel binnen als buiten gebruikt. Dankzij de duurzaamheid en weerbestendigheid van plexiglas zijn deze borden ideaal voor langdurig gebruik, waardoor ze perfect zijn voor winkelgevels, bedrijfslogo’s, en wegwijzers.
Wat te denken van interieurdecoratie en Muurkunst? Plexiglas kan worden gebruikt om stijlvolle interieurdecoraties te creëren, zoals bedrukte muurkunst of fotopanelen. Door foto’s of kunstwerken op plexiglas te printen, creëer je een moderne, zwevende uitstraling.

Plexiglas snijden

Kies je bedrukking

Je hebt de keuze uit vier verschillende bedrukkingsopties:

  • Full color: wij printen één laag die uitsluitend ui full color kleuren bestaat.
  • Full color – witte laag – full color: hier printen we twee lagen full color, met een witte laag ertussen. De full color bedrukking die aan beide zijden wordt toegepast, is aan beide kanten identiek. Hierdoor zal jouw print aan de achterzijde gespiegeld verschijnen.
  • Full color + witte laag: Bij deze bedrukking printen wij over de full color laag een witte laag om jouw print nog mooier uit te laten komen. De full color bedrukking wordt gespiegeld geprint.
  • Twee lagen wit: Deze bedrukking bestaat uit twee witte lagen, zonder een full color laag.

We informeren je graag over de mogelijkheden die het beste passen bij jouw creatieve idee.

De materiaalsoorten

Je kunt kiezen uit drie verschillende materiaalsoorten:

Helder plexiglas
Helder plexiglas biedt een uitstekende helderheid, waardoor het mogelijk is om duidelijk door het materiaal heen te kijken. Dit type plexiglas laat veel natuurlijk licht door, waardoor het ideaal is voor toepassingen waar transparantie en helderheid noodzaak zijn.

Opaal plexiglas
Opaal plexiglas kenmerkt zich door een melkwitte uitstraling. In vergelijking met helder plexiglas laat opaal plexiglas minder licht door. Deze eigenschap maakt het geschikt voor situaties waarin diffuus licht gewenst is of wanneer je zekere mate van privacy nodig hebt.

Blockout plexiglas met folie
Blockout plexiglas begint met helder plexiglas waarop een blockout folie wordt aangebracht. Deze folie maakt het materiaal ondoorzichtig. De print wordt gespiegeld aangebracht aan de achterzijde van het plexiglas, gevolgd door de blockout folie. Deze materiaalsoort is handig wanneer je volledige ondoorzichtigheid zoekt, terwijl het heldere karakter van het het materiaal behouden wilt.