Groots in specialistische bedrukkingen

Printen op hout

Printen op hout

Laat hout bedrukken voor jouw creatieve project en kies als afwerking een van de fraaie freestechnieken. Bekijk de mogelijkheden.

Het printen op hout is de laatste jaren een populaire keuze geworden voor gepersonaliseerde en creatieve projecten. Niet alleen geeft het natuurlijke houtoppervlak een unieke en authentieke uitstraling aan jouw print of ontwerp. Ook zorgt de natuurlijke houtstructuur voor een extra dimensie aan de print en bovendien een warm en organisch gevoel. Deze inspiratiepagina met cases laat jou als professional zien wat de mogelijkheden zijn als het gaat om het bedrukken van hout.

 

Sublieme prints op hout met precisie afgewerkt

Onze flatbed printer heeft een oppervlak als een kingsize bed en produceert sublieme houten prints. Dat betekent dat deze machine niet alleen jouw ontwerp omzet naar een fraai resultaat. We printen dus ook hout op groot formaat! Én (bijna) elke houtsoort tot een dikte van vijf centimeter is mogelijk. Na het bedrukken van het hout bieden we de mogelijkheid tot het frezen van het hout in nagenoeg elke vorm. Bekijk de projecten en de resultaten in onze cases hieronder.

Kleuren bedrukking zonder witte inkt

Wanneer je zoveel mogelijk hout structuur wilt kunnen zien kan je kiezen om geen witte inkt te gebruiken. Dit geeft vaak een mooi resultaat. Kleuren kunnen hierdoor wel een andere uitstraling krijgen dan bedoeld is in het bestand.

Kleuren bedrukking met een witte onderlaag

Geef kleur meer kracht door een witte onderlaag te gebruiken. De densiteit van het wit bepaald het resultaat. Weinig wit geeft meer hout structuur door. Terwijl kleuren meer tot hun recht komen met 100% dekwit.

Uiteraard kan er ook gespeeld worden met meerdere niveaus van dekwit in de afdruk. Er moet dan wel een speciale laag voor het bedrukken met witte inkt én verschillende densiteiten in het bestand gedefinieerd zijn.

Witte inkt onder de full colour laag voor meer kleur intensiteit op hout drukken
witte tekst drukken op hout

Kleur gecombineerd met witte objecten in het ontwerp

Terwijl je met witte inkt kleuren beter tot hun recht kunt laten komen, kan je natuurlijk ook witte teksten en logo’s printen op hout! Zorg ervoor dat de witte inktlaag in een steunkleur is opgemaakt of op een aparte laag (layer) in het bestand.

Hout in speciale vorm cnc frezen

De vorm van je paneel hoeft niet een rechthoek te blijven, we kunnen het in elke contourvorm uitfrezen. Voor een perfecte uitlijning frezen we meestal na het printen en regelen we de registratie via meegedrukte herkenningstekens. De freestafel scant met een optische camera alle punten voordat er gefreesd gaat worden.

hout op maat frezen
Hout v vorm graveren

Combineer de houten bedrukking met een dieptegravering

Naast doorfrezen kunnen we ook diepte graveren met een graveer bit op onze CNC machine. De uitlijning van het graveren t.o.v. van de opdruk gebeurt op tienden van millimeter via een speciale camera. Er kunnen dus speciale engraving paden aangemaakt worden in het werkbestand.

De diepte van deze gravering is ook instelbaar van nauwlijks zichtbaar tot ongeveer 5 mm diep.